Hobby se zúčastní více vystavovatelů

15. říjen 2002

O více než stovku na 270 se letos zvýšil počet vystavovatelů, kteří přijedou do Českých Budějovic na výstavu Hobby podzim. Vedení a. s. Výstaviště se totiž rozhodlo rozšířit nomenklaturu výstavy, která je určena hlavně kutilům a zahrádkářům, o zemědělskou techniku a rostlinnou a živočišnou výrobu. Snaží se tak alespoň částečně nahradit agrosalon Země živitelka, který byl kvůli záplavám zrušen.

"Řada firem nám vyšla vstříc a místo na Země živitelce se představí na Hobby podzim. Bohatá by měla být především nabídka zemědělské techniky. Své expozice přesunuly i Horní Rakousy a italské Trentino," řekla na dnešní tiskové besedě vedoucí útvaru výstav a. s. Výstaviště Michaela Krištůfková. Čtvrtý ročník Hobby podzim se bude konat od 17. do 20. října na 10.000 metrech čtverečních plochy. Loni tuto akci navštívilo téměř 23.000 lidí. Hned první den výstavy bude vylosována jedna z jihočeských obcí, kterou zasáhly povodně. Vybere si jeden z několika typů rodinných domků vyráběných firmou Stavoplast KL.

0:00
/
0:00

Srpnové záplavy napáchaly druhé největší veletržní správě v ČR škody 120 až 150 milionů korun. Výstavní areál na břehu Vltavy byl zatopen do výše 1,5 až 3,1 metru. Opravy některých z celkem 30 pavilonů se protáhnou až do příštího roku. Společnost musela na přelomu srpna a září zrušit Země živitelku a přišla tak asi o polovinu ročních tržeb, které se pohybují kolem 90 milionů korun.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio