Hnutí Tábor 2020 zopakovalo v komunálních volbách vítězství

6. říjen 2018 21:17

Vítězem komunálních voleb v Táboře je místní hnutí Tábor 2020. Voliči mu dali 19 procent hlasů. Na druhém místě skončilo ANO s téměř 18 procenty, třetí jsou Piráti.

„Volební výsledek bereme jako úspěch, protože jsme počítali, že po změně lídra můžeme mít třeba určitý propad. Jsem velice rád za široký a pracovitý kádr, který máme, a za to, že se to povedlo dotáhnout na vítězství, byť velmi těsné,“ komentoval lídr kandidátky Štěpán Pavlík.

Už na sobotní večer si zástupci hnutí domluvili několik schůzek. „V pokročilém večeru to vidím už jen na zdvořilostní schůzku se spoluvítězi, s hnutím ANO, které získalo jenom o kousíček méně než my, abychom se pozdravili, věděli o sobě a vyjednávání začnou neprodleně zítra,“ řekl Štěpán Pavlík.

Konečné výsledky komunálních voleb v Táboře

Tábor 2020 - 18,98 % (6 mandátů)
ANO 2011 - 17,71 % (6 mandátů)
Česká pirátská strana - 11,30 % (4 mandáty)
JiNAK! - 9,86 % (3 mandáty)
Sdružení nezávislých kandidátů Tábor sobě - 9,80 % (3 mandáty)
Občanská demokratická strana - 7,64 % (2 mandáty)
Komunistická strana Čech a Moravy - 7,30 % (2 mandáty)
Česká strana sociálně demokratická - 5,20 % (1 mandát)

Do táborského zastupitelstva se dostalo osm subjektů, o jeden více než před čtyřmi lety. „Takže to samozřejmě bude mnohem komplikovanější a těžší, variant je nepřeberné množství. Já si představuji, že se s každým potkáme, a to bude trvat několik dní. Víme jenom, že nebudeme vyjednávat s komunistickou stranou,“ připomněl lídr kandidátky.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související