Hlavně zdraví a kéž by se povedlo, aby nám přišli fanoušci na zápas, zní v různých obměnách jako novoroční pozdrav od sportovců

4. leden 2021

Fotbalisté Dynama mají v ruce první výsledky, zatím jen z testování, šlágr sedmnáctého kola extraligy volejbalistů se bude hrát až v pondělí. A přidáme i novoroční pozdravy od sportovců, to jsou první Sportovní ozvěny v nové roce.

Vítejte v novém roce 2021. Na vlnách Českého rozhlasu České Budějovice se budeme opět setkávat každé pondělí krátce po půl třetí odpoledne. Poté také tady na internetových stránkách českobudějovického rozhlasu, kde si můžete poslechnout všechny odvysílané díly Sportovních ozvěn kdykoliv.

Pokud jste poslouchali náš pořad před týdnem, možná si vzpomenete, že jsme vám slibovali přání přímo od sportovců do nového roku. A protože sliby v našem pořadu vždy plníme, vydáme se na trénink volejbalistů Jihostroje. Poslechnout si je můžete v první části nových Sportovních ozvěn.

Novoroční přání

Trenér Jihostroje České Budějovice René Dvořák už toho s volejbalem zažil hodně. Nahrával v dnes už neexistující Škodě České Budějovice, působil v Dukle Liberec i v reprezentaci, zahrál si na zahraničním angažmá v Portugalsku. Ale takový rok, jaký byl ten 2020, ten si nedokázal představit ani ve snu. A proto posílám sportovcům a jejich fanouškům toto přání do roku 2021:

„Po tom roce, co jsme si prožili ve sportu nebo se sportováním bez diváků, tak bych si hrozně přál, aby konečně mohli diváci přijít, mohli nás podpořit a nám si s diváckou kulisou i podstatně lépe hraje.“

Reprezentační smečař Marek Zmrhal si prohlíží při zápasech  prázdné tribuny a  nevychází stále z údivu. I proto od něj mezi fanoušky letí v úvodu roku konkrétní přání:

„Pro mě osobně je to jednoduché, my chceme hlavně dohrát sezónu, chceme jít vyhrát a mít z toho radost. Hlavně ať už se nic nezavírá, ať můžeme normálně fungovat a kéž by se nám povedlo, aby nám přišli fanoušci na zápas. Aspoň pár, protože ty prázdné haly, jsou…. No, je to nic moc.“

To byla docela milá návštěva na tréninku volejbalistů a přesuneme se také na zimní stadion. Marketingový  a PR ředitel nejlepšího jihočeského klubu, tedy klubu Madeta Motor České Budějovice Tomáš Kučera, by měl určitě  tolik přání, že by se nevešla do šestiminutové stopáže našeho pořadu. Tady je to, co mu leží na srdci: 

„Já bych fanouškům přál hlavně zdraví a nám všem, abychom se viděli s fanoušky.“

Sportovní výsledky

Klub Madeta Motor České Budějovice porazil Vítkovice po samostatných nájezdech 4:3. Asistent trenéra poraženého týmu Radek Philipp se hodně zlobil na své hráče za nedostatečnou produktivitu. Zejména v prodloužení.

A co na utkání říkal trenér Motoru Václav Prospal? Jeho tým přišel o výhru minutu  a půl před koncem. I tak si kormidelník posledního celku v tabulce myslí, že každá zkušenost se počítá.

První výsledky už počítají také fotbalisté Dynama České Budějovice. Jsou to ale výsledky testů. Tabulka extraligy volejbalistů je pro České Budějovice velmi příjemná. Jihostroj je na prvním místě, v patnácti zápasech nasbíral úctyhodných 37 bodů. Skóre setů úřadujících mistrů je 40:14. A práv volejbalu se bude týkat i další rubrika Sportovních ozvěn.

Na konci týdne se měl hrát v českobudějovické Sportovní hale šlágr sedmnáctého kola. Na jih Čech měl přicestovat Liberec. Jenomže zápas je odložený. Naštěstí na vině tentokrát není Covid-19, ale přímý přenos programu ČT Sport. A tak hrát se bude v pondělí jedenáctého ledna od půl osmé a o superatraktivním zápase určitě uslyšíte ve vysílání Českého rozhlasu.

Celé Sportovní ozvěny si poslechněte online, nebo si je můžete stáhnout do svých počítačů a mobilů k pozdějšímu poslechu.

 

autor: Kamil Jáša
Spustit audio