Hejtman vyráží za podnikateli

17. srpen 2004

Se zástupci kempu Vášův mlýn, milevské Jednoty nebo s výrobcem proutěného zboží se dnes při své další pravidelné cestě za podnikateli postupně setká jihočeský hejtman Jan Zahradník. Hejtman navštíví také starosty Milevska, Zvíkovského Podhradí a Podolí, s nimiž bude hovořit o aktuálních tématech z oblasti cestovního ruchu, sportu, průmyslu, bytové výstavby a o problematice infrastruktury.

ČTK to řekla ředitelka úřadu Jihočeské hospodářské komory (JHK) Taťána Kozáková. Podle zástupců milevské oblastní kanceláře JHK jsou pro podnikání v Milevsku vhodné podmínky. Město nabízí firmám ke komerčnímu využití několik lokalit, v nichž by v budoucnu mohly vzniknout průmyslové zóny. "Tyto areály jsou určeny pro drobné i velké podnikatele, například pro strojírenskou výrobu," doplnila Kozáková.

Oblast lze podle JHK charakterizovat jako zemědělsko-průmyslový region s převažujícím strojírenstvím. Zdejší podnikatelé se výrazně zaměřují na vzduchotechniku, v Milevsku je například závod na výrobu vzduchotechnických zařízení. Naopak tu chybí zpracovatelský průmysl, drobné montáže, elektronika a služby.

Hejtman již v rámci svých pravidelných cest za podnikateli, které JHK organizuje, navštívil například Mladou Vožici na Táborsku a Dačicko.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio