Gymnázium v Třeboni má pět nových učeben, studenti budou chodit až na půdu

3. prosinec 2018 15:08

Pavouky, kteří 150 let bydleli na půdě třeboňského gymnázia, vystřídají od pondělka studenti. V podkroví školy vznikl v posledních osmi měsících chemický areál a třídy pro výuku jazyků.

Škola se také díky novému výtahu stala bezbariérovou. Z výtahu je možné vystoupit i na venkovní terasu, kde mohou studenti třeba odpočívat na lavičkách, ale v létě bude sloužit jako venkovní učebna.

Hlavní prostory pro výuku se nacházejí v podkroví budovy. Škola je začne využívat hned. „Rozvrhy zůstávají stejné, ale změnili jsme obsazení tříd,“ říká ředitelka Anna Kohoutová.

Celá budova se podle ní nadechne, protože se nafoukla o pět nových učeben. „Už nebudeme muset učit jazyky třeba v biologické laboratoři. Jazykáři si konečně dopřejí speciální učebny a kolegové z odborných předmětů budou moci nechat v laboratořích rozdělané pokusy, nebudou muset všechno uklízet,“ popisuje.

Gymnázium v Třeboni je první školou, která má Knihovničku Václava Havla

Na třeboňském gymnáziu odhalili Knihovničku Václava Havla. Jihočeská škola se k projektu připojila jako úplně první v republice

Do nového projektu Knihovnička Václava Havla se jako první škola v republice zapojilo třeboňské gymnázium. Je i spoluautorem nápadu šířit přes literaturu odkaz bývalého prezidenta a spisovatele mezi mladými lidmi.

Přístavba odhalila i staré technické schodiště, které je malou replikou toho, které se táhne prostředkem budovy. „Dosud ho studenti vůbec neznali, nově bude přístupné z druhého a třetího patra. Studenti si budou moct vybrat, kudy se na tu půdu dostanou. Jednou možností je výtah, dále jedno nové schodiště a pak to staré technické schodiště,“ dodává Anna Kohoutová.

Půdní vestavbou a stavbou bezbariérového přístupu do školy ale modernizace třeboňského gymnázia nekončí. Už příští rok by tady chtěli opravit dvůr.

Spustit audio

Související