EGE loni zvýšila obrat

11. červen 2003

Obrat českobudějovické skupiny EGE, která se zaměřuje především na dodávky speciálních zařízení a služeb pro energetiku, činil podle jejího vedení v loňském roce 1,218 miliardy korun. Skupina s holdingovým uspořádáním tak loni zvýšila obrat zhruba o 117 milionů korun.

Největší podíl na celkovém obratu, asi 620 milionů korun, měla s.r.o. EGE, která je výrobní základnou skupiny.

Aby posílila stabilitu a využila svůj potenciál, rozšiřuje EGE postupně svou činnost do dalších oblastí. Základ nadále tvoří zařízení pro energetický průmysl, ale úspěšně již působí rovněž na českém trhu systémů pro chlazení a výčep nápojů, ve výrobě trakčních tlumivek a velkoobchodu hutním materiálem. Vyrábí také ocelové konstrukce průmyslových hal a lanovek pro rakouské a švýcarské zákazníky. Vedle výrobní základny soustřeďuje EGE i specifické odbornosti pro poradenskou, projekční, obchodní i montážní činnost. V posledních letech se účastnila energetických projektů v Argentině, USA, Malajsii, Itálii, Španělsku, Nigérii, Singapuru či Íránu. Export již zajišťuje téměř polovinu tržeb.

EGE má pět samostatných sekcí a sedm dceřiných společností, a to Montáže, Inženýring, Trading, Tekon, Energovod, Partner a Deutschland. Skupina se 650 zaměstnanci navazuje na tradici výrobního závodu s.p. Energovod, jehož privatizací v roce 1992 vznikla.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio