Dynamo nestačilo doma na Baník

28. únor 2005

Českobudějovičtí fotbalisté hned na prahu ligového jara na domácí půdě ztratili všechny body.

Po sobotním souboji s mistrovskou Ostravou litovali hlavně bídné koncovky, která se rozhodující měrou podepsala pod prohru 0:1. Ta Jihočechům v perném boji o záchranu hodně přitíží. "Na zápas jsme se moc těšili, pečlivě se na Baník připravili, ale nakonec to nestačilo. Je to špatné," litoval domácí trenér Robert Žák. Při skládání sestavy mu vedle zranění stoperů Horejše a Obermajera situaci v závěru týdne zkomplikovala i viróza, která skolila několik hráčů. "Na poslední chvíli jsme museli sestavu upravovat. Někteří kluci ráno museli odejít, to nám také nepřidalo," posteskl si Žák, který nemohl počítat s nemocnými záložníky Svobodou a Plockem a také útočníkem Smíškem. Žák po prohře s Baníkem proklínal hlavně střeleckou nemohoucnost svých svěřenců. "Vytvořit si s Baníkem osm šancí, nastřelit dvě tyče... Z toho bychom něco dát měli. Hlavně kvůli tomu jsme prohráli," pojmenoval Žák hlavní příčinu porážky. "Naproti tomu Baník ze dvou dobrých šancí jednu proměnil," vyzdvihl produktivitu soupeře. Hráči mistrovskému Baníku v čele s koučem Jozefem Jarabinským cítí úlevu. Po dlouhých devíti zápasech poznali chuť ligového vítězství. "Chtěli jsme začít lépe a zapomenout na trápení z podzimu. Výhra je do jara tím nejlepším vykročením, hodně nám pomůže," pochvaloval si trenér Jarabinský, který se po nástupu do funkce v desátém kole až v sobotu dočkal výhry. "Chtěli jsme tu sérii už přerušit, pomohlo nám, že jsme šli rychle do vedení. Ke spokojenosti mi chybí to, že jsme vedení nepojistili druhou brankou. Mohli jsme dotáhnout několik brejkových situací," uvažoval Jarabinský. V zimě se Jarabinský pustil do radikální přestavby mužstva a už o tomto víkendu se s týmem dočkal odměny. "Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. I když nás Budějovice hlavně v závěru dostaly hlavně díky standardním situacím pod tlak a já bych si v některých fázích dokázal představit z naší strany lepší výkon. Domácí hráli s velkým nadšením," uznal Jarabinský.

Výsledek: Dynamo České Budějovice - FC Baník Ostrava 0:1 (0:1) Branka: 8. Magera. Rozhodčí: Královec - Holub, Kordula. ŽK: Leština, Pončák - Magera. ČK: 84. Pončák. Diváci: 2830.

Sestavy: České Budějovice: Filipko - Pončák, Pivoňka (41. Dobrotka), Homoláč, Leština - Krajčík (59. Gruber), Chlebek, Adam (76. Maruška), Němec - Myšák, Vyskočil. Trenér: Žák. Ostrava: Raška - Látal, Besta, Klimpl, Čížek - Pospěch, Staněk, Bystroň - Lukeš, Metelka (69. Žůrek) - Magera (84. Papadopulos). Trenér: Jarabinský.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio