Duo Zajisté má rádo klubové scény a útulné kavárny a získalo si publikum i v Divadle U Kapličky

Pravidelní posluchači Koncertních ozvěn od Tří lvů vědí, že v nich sledujeme již více než sedmiletý cyklus pozoruhodných koncertů z folku, country, jazzu i jiných žánrů Večery S v českobudějovickém Divadle U Kapličky, který po stránce dramaturgické řídí a jehož duší je Jarda Hnízdil z kapely Spolektiv.

Jedním z aktérů loňského posledního Večera S na začátku prosince bylo interesantní písničkářské Duo Zajisté, které zaujalo publikum zajisté blízké duchaplným svěžím humorem a kultivovaným jazykem i poetickou náladou.

Na společnou cestu nastoupili kontrabasista a baskytarista Ivan Studený, jinak také člen známé jihočeské skupiny Rybnikáři a bývalý rozhlasák, a kytarista, učitel a mimo jiné autor velmi  působivého knižního rozhovoru s Jiřím Suchým Daniel Razím ještě v době covidové.

Českokrumlovsko-pražské Duo Zajisté má rádo komorní prostředí klubových scén a útulných kaváren, kde si užívá možnosti blízkého kontaktu s publikem, složeným ze zástupců všech generací.

A pokud vás zaujaly písňové obrazy, které jsme od Dana Razíma a Ivana Studeného vybrali pro Koncertní ozvěny, máme  pro vás dobrou zprávu. Právě na sklonku roku vyšlo debutové cédéčko Dua Zajisté První stopy, na němž tyto songy najdete.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související