Debet na účtu přilákal do KB mnoho podnikatelů

4. červen 2003

Zhruba 22 procent všech klientů obchodní divize Komerční banky v Českých Budějovicích, která zahrnuje Jihočeský kraj a Vysočinu, tvoří podnikatelé a malé firmy.

Ředitel divize Martin Fiala novinářům řekl, že tito klienti projevují velký zájem o možnost přečerpání účtu do minusu, takže v českobudějovické divizi KB je v současnosti u malých firem povoleno 3337 debetů na účtu.

Podle Fialy působí na českém trhu na 700.000 podnikatelů a malých firem, jimž KB začala nabízet tři nové balíčky finančních služeb, které odpovídají rozdílným potřebám klientů. Součástí balíčků je právě možnost nastavení povoleného debetu na účtu od 100.000 do 500.000 korun. Přibližně polovina podnikatelů a malých firem je z hlediska úvěrových produktů konzervativní a druhá polovina má o úvěrování zájem. Z průzkumů vyplývá, že podnikatelé si stěžují na to, že úvěrové produkty bank jsou málo flexibilní, jsou poskytovány spíš na delší dobu a úvěrové řízení je příliš složité. Podle Fialy je pro podnikatele a živnostníky problematické zejména získání úvěru na částky kolem 100.000 korun.

autor: čro čb
Spustit audio