David Lafata se vrátil do školy. Bývalí učitelé na něj vzpomínají v dobrém

20. prosinec 2015

Fotbalový útočník Davida Lafata, hráč Sparty a s 11 góly nejlepší střelec dosavadního průběhu Synot ligy, se vrátil na jih Čech, odkud pochází. Před Vánocemi se tam setkal i se studenty českobudějovického Gymnázia Česká, do kterého dříve sám chodíval.

Fotbalového ostrostřelce přivítali studenti gymnázia velmi bouřlivě. Dotazy na Davida Lafatu mířily ze všech stran a nechyběly mezi nimi ani otázky, které souvisely s jeho studiem.

„Dobře mi šel tělocvik, ale trápil jsem se s fyzikou. Naštěstí jsem z ní byl následně osvobozen,“ usmíval se úspěšný fotbalový reprezentant.

To, že je obávaným kanonýrem, ví každý. Jeho školní výsledky jsou však veřejnosti neznámé.

„Já myslím, že jsem byl dobrým studentem, ale řekl bych, že je to spíše otázka na mé kantory,“ uvedl vyhýbavě David Lafata.

„Byl především hrozně zodpovědný a měl úžasný přístup,“ řekla o Lafatovi učitelka Radka Křížová.

Sparťanský útočník by mohl být příkladem pro další nastupující generaci. Gymnaziální studium se sportem vždy dokázal vhodně skloubit. David Lafata i na své profesory působil mile, až nekonfliktně. To potvrzuje i učitel Vladimír Budinský.

„Když jsme potřebovali borce na atletické závody, tak jsem nemohl sehnat nikoho na skok do výšky. Pak jsem potkal Davida a ten následně skočil 183 centimetrů v teniskách. Na to nikdy nezapomenu,“ prohlásil bývalý profesor fotbalového reprezentanta.

A studenti gymnázia budou zase dlouho vzpomínat na vzácnou návštěvu. Řeč se točila vcelku pochopitelně ze všeho nejvíc kolem fotbalu.

„Z osobního pohledu jsem docela spokojený. Ačkoliv to vždycky může být o něco lepší, ale myslím, že i se Spartou se nám dařilo. V lize nám sice nějaké zápasy nevyšly, ale v kombinaci s výsledky v Evropské lize můžeme být s podzimem spokojeni,“ zhodnotil David Lafata průběh poloviny letošní sezony.

Blíží se čas Vánoc, takže sparťanský fotbalista nyní může na fotbal a sport obecně na nějaký čas zapomenout. „Na Vánoce se těším hlavně kvůli dětem. Vánoce mám rád, jen bych si přál, aby byla trošku větší zima. To už ale neovlivníme,“ doplnil fotbalový reprezentant.

autoři: kaj , jkn
Spustit audio