Čtvrteční Noční linka: Připravujeme se na Advent - období očekávání

29. listopad 2018

Jak se chystáte? Také máte vyzdoben byt? Dokážete si v klidu a pohodě vychutnat předvánoční atmosféru? Máte adventní věnec? Kdy u vás rozsvítíte vánoční výzdobu a těšíte se na první adventní neděli? Už máte vánoční dárky, nakupujete je průběžně? Jdou na Vás při slově Vánoce "mdloby" a nebo tento čas milujete? Kdy na vás dýchne ta pravá předvánoční atmosféra? Při poslechu prvního adventního koncertu nebo až se vánočně rozsvítí vaše města, obce?

První adventní neděle je před námi a my máme nejvyšší čas poohlédnout se po adventním věnci. tedy, pokud je součástí vašich tradic. Možná ho právě vyrábíte. V mnoha městech se o nadcházejícím víkendu také poprvé rozzáří vánoční stromy. Jak vnímáte a vychutnáváte tento čas - o tom v Noční lince s Karlem Sladkým.

Noční linka s Karlem připomene jak plyne čas, i když všem stejně a že je třeba umět ho naplnit i pro sebe. O nadcházejícím víkendu můžete v Opočně pod Orlickými horami navštívit půvabnou vánoční výstavu Vánoce v Opočně. Koná se po oba dny v tamní střední škole, kousek od vlakového nádraží.

Adventní čas má něco do sebe. Vůně,hudba, rozzářená města, milá setkávání. V tomto čase je více znát i kouzlo domova. Dokážete se alespoň v čase Adventu zastavit? Na vaše příběhy se moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo mu zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na telefonní číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.