Český rozhlas České Budějovice otevírá dveře pro veřejnost

23. květen 2009

Všichni, kdo chtějí vidět zblízka rozhlasovou práci, mohou dnes navštívit Den otevřených dveří v budově Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1 v Českých Budějovicích v čase mezi 9 až 16 hodinou.

"Český rozhlas České Budějovice chce ukázat to, co se skrývá za jeho zdmi. Chce ukázat svoji práci a samozřejmě i nositele hlasů, které posluchači dnes a denně slyší z vysílání," prozradil ředitel studia Jiří Svoboda.

Program dne otevřených dveří bude i letos velice bohatý. Redaktor Ivan Mls návštěvníkům ukáže přípravu zpravodajských relací, mistr zvuku Michal Kolář předvede práci se zvukem a k nahlédnutí bude připraveno i vysílací pracoviště. Nebude chybět ani prohlídka unikátního regionálního rozhlasového archivu uchovávajícího zvukové nahrávky od vzniku jihočeského rozhlasového vysílání v roce 1945. Novinkou pak bude ukázka přípravy zvukových efektů v Činoherním studiu.

Návštěvníci rozhlasu budou mít možnost se i trochu pobavit. Ve Studiovém sále dopoledne zahraje dechovková kapela Libkovanka, přes poledne se představí českokrumlovská rómská lidová kapela Cindži Renta a odpoledne vyplní Rozhlasový swingový orchestr Václava Hlaváče.

autoři: Jitka Cibulová Vokatá , Miroslav Tichák
Spustit audio