Českokrumlovský Den bez bariér otevírá památky handicapovaným

11. září 2009

Opět po roce se Český Krumlov stane alespoň na jeden den městem bez bariér. Den s handicapem - Den bez bariér otevře v sobotu 12. září vybrané památky, muzea a galerie a také mnohá městská zákoutí lidem s postižením.

Vozíčkáři, nevidomí i ostatní lidé, kteří se do Českého Krumlova v sobotu vypraví, se dostanou do míst, která by běžně navštívili jen s obtížemi, nebo vůbec ne.

O jaký program mají postižení největší zájem prozradila Ladislava Šmejkalová z pořádajícího Kiwanis klubu Český Krumlov: "Stálicí je českokrumlovský zámek, který pro tento den nabízí speciálně upravenou druhou prohlídkovou trasu. Nebývalý zájem je také o barokní divadlo. Pro hosty, kteří se nebojí adrenalinu a chtějí vyzkoušet malé dobrodružství, máme připraveny plavby na voru a raftu."

Během sobotního odpoledne se na náměstí Svornosti představí různé divadelní, taneční i výtvarné skupiny, ve kterých působí lidé s postižením.

Tak jako každý rok, každý z takzvaně zdravých návštěvníků si bude moci vyzkoušet, jaké to je, když se rázem ocitne na invalidním vozíku, nebo když ztratí zrak, při neobvyklém zážitkovém programu Zkuste si to na chvíli.

autor: pku
Spustit audio