Českobudějovičtí radní projednávali petici za zachování soukromé pizzerie v centru města

21. květen 2009

Krátký happening s divadelním představením o souboji živnostníka s úředníkem uvedl středeční jednání rady města v Českých Budějovicích. Příznivci pizzerie Fresh tak chtěli ukázat svůj nesouhlas s výpovědí restaurace z objektu v Hroznové ulici.

Majitel pizzerie Ladislav Vrábel považuje výpověď za protiprávní: "Rada města má v plánu projednat naši žádost o zrušení výpovědi, kterou odhlasovala v lednu tohoto roku. Výpověď je právně neplatná a byla podána na základě lží, nepravdivých údajů a ve spojitosti s vydíráním naším sousedem tajemníkem magistrátu. Neplatná je z několika důvodů, ale tím hlavním je neplacení nájemného, které jsme vždycky řádně platili."

Zda je výpověď pizzerie z objektu v Hroznové ulici v souladu s právem teď zkoumá soud. Také proto podle primátora Juraje Thomy rada města o dalším osudu restaurace nerozhodla: "Rada projednávání odročila až do soudního rozhodnutí. Podle výpovědi doručenou Správou domů skončila nájemní smlouva v objektu 30. dubna, ale protože je podána žaloba na vyklizení nemovitosti a soud nařídil jednání na 12. června, tak nájemce do té doby v objektu zůstává. Zatím nemůžeme činit žádné kroky, protože soud musí rozhodnout o platnosti žaloby. Do rozhodnutí soudu město žádná vojska, která by vyklidila pizzerii v Hroznové ulici, šikovat nebude."

Celé kauze se budeme věnovat 26. května v publicistickém pořadu Bez obalu. Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

autor: pku
Spustit audio