Českobudějovická Poradna HIV/AIDS pořádá den otevřených dveří

3. prosinec 2009

Den otevřených dveří pořádá ve čtvrtek Poradna HIV/AIDS, která funguje při českobudějovické pobočce Státního zdravotního ústavu. V rámci běžného provozu ji ročně navštíví okolo dvou stovek lidí, kteří si chtějí nechat udělat test na přítomnost viru HIV v krvi.

Doktorka Šárka Mičanová, která v poradně působí už řadu let, prozrazuje, že poměrně často si testy nechávají dělat třeba mladí lidé, kteří chtějí vstoupit do manželství, ale i ti, kteří měli nějaké rizikové chování: "Část našich klientů chce pracovat v zahraničí a některé země vyžadují certifikát, který pak obdrží v požadovaném jazyce. Chodí i klienti, kteří jsou často promiskuitní a občas si přijdou ozřejmit, jak jsou na tom a zda se nenakazili. Největší část našich klientů je z řad těch, kteří měli jednorázové rizikové chování a mají strach, že se mohli nakazit."

Poradna HIV/AIDS, která funguje při českobudějovické pobočce Státního zdravotního ústavu v ulici L. B. Schneidera, přivítá každého, kdo se bude chtít zeptat na cokoli, co se týká viru HIV či onemocnění AIDS, mezi 13. a 17. hodinou.

Spustit audio