České Budějovice zahájily týden se slovenskou kulturou

20. únor 2015

Letošní Dny slovenské kultury, které začínají v Českých Budějovicích právě dnes a potrvají až do příští soboty. A i když je program přece jen o něco skromnější, než v minulých letech, bude přece jen z čeho vybírat.

Hned první den se svými fotografiemi představí v radniční výstavní síni slovenský kameraman Martin Štrba. S autorem Slovenské nové vlny se později můžete sejít v českobudějovickém kině Kotva na projekci jeho filmu Vlna vs. Břeh. Beseda s Martinem Štrbou začne hned po promítání.

Fotografie studentů Vysoké školy výtvarných umění v Bratislavě budou tradičně k vidění v českobudějovické galerii Nahoře. A divadelní sál Metropolu nabídne v úterý komedii podle Oscara Wilda Lordi s Martinem Hofmannem a Filipem Rajmontem v hlavních rolích.

Tradicí se už stala pravidelná setkávání jihočeských a slovenských spisovatelů. Bryndzové halušky a jiné gastronomické speciality pak můžete ochutnat v rámci Dnů slovenské kuchyně v pěti vybraných restauracích. Někde dokonce za doprovodu lidové hudby bratrů Wimmerovců.

autor: pku
Spustit audio