České Budějovice patřily běžcům. Vydali se na trať půlmaratonu

3. červen 2019

Mattoni půlmaraton České Budějovice. To je závod, ve kterém jde samozřejmě o časy a o výsledky, ale nejen o ně. Do jihočeské metropole dorazili sportovci snad ze všech koutů České republiky i ze zahraničí.

Půlmataton v Českých Budějovicích vyhrál Ital Yassin Rachik, v ženách byla nejrychlejší Moldavanka Lilia Fisikoviči. Nejrychlejší Češka doběhla desátá Petra Pastorová, nejrychlejší Čech v cíli byl Vít Pavlišta. Cílovou pásku protnul v čase 1 hodina 7 minut a 59 vteřin.

Vít Pavlišta byl s umístěním i časem spokojený: „Byl to dobrý výkon. Bylo to těžké, byl po dlouhé době první teplý den, takže jsem si docela hrábnul. Sluníčko svítilo a pálilo, bylo to těžké. Trasa není špatná, jen ty dvě otočky jsou takové mrtvější a není tam moc lidí. Takže je to takové na morál. Ve městě to byla paráda.“

Do cíle půlmaratonu doběhla rozhlasová štafeta v čase 2:00:54

Závodu se účastnila také rozhlasové štafeta ve složení redaktorka Mária Pfeiferová, moderátorka Hanka Šoberová, zprávař Jirka Čondl a dramaturg Ivan Studený. Každý svůj úsek zvládl ve zdraví a dobré náladě. Doběhli 37 z 78 týmů s celkovým časem 2:00:54.

Na trať hlavního závodu Mattoni půlmaratonu České Budějovice vyrazilo na 3,5 tisíce běžců. Řada lidí se zúčastnilo i tříkilometrového rodinného běhu.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Fotbalový zápas první A třídy byl přímým soubojem o záchranu. Jasně, vyzněl pro domácí Lokomotivu České Budějovice. Gól přímo z rohu vstřelil Mohamed Khalil Ayeb. A také jednu vyloženou šanci, jak říkají fotbalisté zazdil. Domácí tým vyhrál jasně 4:0.

Český pohár horských kol se jel na Zadově. V mužích slavil výhru Američan Keegan Swensson. V ženách vyhrála Mexičanka Chávez Campuzanová, Karla Štěpánová ze Zlivi dojela na Zadově do cíle pátá.

Jako obvykle vám i tentokrát přinášíme pohled na tabulku a výsledky na krajských fotbalových trávnících.  Ondrášovka krajský přebor má za sebou už 28 kol. To 27. přineslo hodně zajímavé výsledky.   Roudné – Hluboká vysoko 5:1, Osek -Třeboň 0:4, Čimelice – Želeč 2:3, Katovice – Lom 4:0, Český Krumlov – Rudolfov dokonce 5:0, Olešník – Dražice 4:0, Jankov – Blatná 4:1 a Milevsko – Protivín 1:2. V tabulce je první Olešník 73 body. Katovice jsou druhé mají 57 bodů a třetí Lom 52 body. Závěr tabulky: 12. Želeč 31 bod, stejně jako 13. Rudolfov, 14.Hluboká 29 a pak 15. Roudné a 16. Dražice oba 27 bodů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související