České Budějovice ovládne slovenská kultura

12. únor 2010

V Českých Budějovicích dnes začínají Dny slovenské kultury a potrvají celých 10 dní. Slovenština zazní v divadlech, klubech, galeriích i hospodách, únor jí totiž tradičně v Budějovicích patří.

Jedenáctý ročník nabídne opět pestrou směs zábavy, kultury, poučení i gastronomie, slibuje náměstkyně českobudějovického primátora Ivana Popelová.

Jak náměstkyně Popelová uvedla, program Dnů slovenské kultury v Českých Budějovicích bude určitě zajímavý: "Nabízí 24 pořadů, které jsme shrnuli do šesti základních žánrů - divadlo, které letos bude mít rozšířenou nabídku, výtvarné umění, fotografie, hudba a samozřejmě gastronomie. Mezi další akce budu patřit prezentace slovenské agentury cestovního ruchu."

Vernisáž v Radniční výstavní síni zahájí dnes v 16 hodin výstavu fotografií Jozefa Sedláka. Slovenská současná malba bude k vidění v Jihočeském muzeu, kde je vernisáž v 17 hodin. Skupinová výstava fotografií pedagožek VŠVU v Bratislavě je od 19 hodin v Galerii Solnice. A o dvě hodiny později si zajděte poslechnout do Blues Clubu Highway 61 kapelu Second Band z Trnavy.

"Samozřejmě všechny obyvatele i návštěvníky města srdečně zveme," dodala Popelová.

autor: pku
Spustit audio