Budvar zvítězil v Beer World Cupu

19. červen 2003

Pivovar Budějovický Budvar rozšířil řadu domácích i zahraničních ocenění o vítězství v prvním ročníku Beer World Cupu (Světový pivní pohár), který se konal koncem minulého týdne v Edinburghu. Pořadatelem soutěže byl britský odborný magazín Hotel & Restaurant Magazine. Budějovický Budvar je v Británii dlouhodobě nejprodávanějším českým ležákem.

"Potěšily nás především některé ohlasy z diskuse mezi novináři a odbornou veřejností, které následovaly po ohlášení vítězství Budějovického Budvaru," uvedl sládek českobudějovického pivovaru Josef Tolar. Ležák Budějovický Budvar se podle něho v tzv. slepém testu utkal s 15 pivními značkami z Austrálie, Belgie, Číny, Německa, Nizozemí, Itálie, Japonska, Keni, Mexika, Portugalska, Polska, Skotska, Jižní Afriky, Thajska a Ruska. Na druhém místě za Budějovickým Budvarem se umístilo ruské pivo Baltika a třetí skončil jihoafrický ležák Castle. Mezi další značky, které se soutěže zúčastnily, patřily například australský Hahn, italské Nastro Azzuro, belgický Duvel, mexická Corona, japonské Asahi či německý Bitburger.

Budějovický Budvar v posledních třech letech získal celkem šest medailí ve světové soutěži World Quality Selections nebo domácí tituly Pivo roku 2001, 2002 i 2003. Za vynikající pivo a výborné ekonomické výsledky byl Budějovickému Budvaru udělen odbornou porotou titul Pivo XX. století v České republice.

Spustit audio