Budvar se stal oficiálním partnerem českého hokeje

1. srpen 2003

Budějovický Budvar bude od začátku letošní hokejové sezony oficiálním partnerem extraligy a zároveň také české reprezentace.

Jihočeský pivovar uzavřel smlouvu s vlastníkem marketingových práv hokejové extraligy agenturou BPA na období pěti let s další pětiletou opcí. Obě strany to ve středu oznámily na tiskové konferenci v Českých Budějovicích.

"Hokej je národní sport, pivo je národní nápoj, spojení je proto logické," vyložil ředitel extraligy Stanislav Šulc. S českými výrobci piva spolupracuje hokejová extraliga od samého začátku. "Jsme rádi, že Budvar přichází z regionální podpory sportu na celostátní, dokonce i mezinárodní," dodal potěšeně. Smlouva zaručuje Budějovickému Budvaru exkluzivní postavení "oficiálního piva" hokejové extraligy i české reprezentace. Z kontraktu mimo jiné vyplývá, že vyhlášená značka bude prezentována v rámci televizních přenosů extraligy a na hokejových stadionech ve formě umístění loga a prodeje piva. Součástí partnerství s hokejovou reprezentací je také umístění loga firmy na dresech českých reprezentantů při mezinárodních turnajích. "Po ukončení spolupráce s pivovarem Radegast jsme hledali dalšího vhodného partnera. Potěšilo nás, že naši nabídku akceptoval právě Budějovický Budvar a zařadil se mezi trojici hlavních partnerů českého hokeje. Souznění se značkou Budvaru bude určitě ku prospěchu věci, zvláště když si uvědomíme, že v uplynulé sezoně navštívilo extraligové stadiony 1,8 milionu diváků a zároveň se uskutečnilo 44 přímých televizních přenosů," připomněl Luboš Pázler, zástupce BPA, která pro kontrakt s národním týmem odkoupila část práv od Teleaxisu. Pázler dále podotkl, že v současnosti probíhají jednání v otázce generálního partnera. Odmítl však předčasně spekulovat o tom, zda v této pozici nadále zůstane Český Telecom, nebo nastoupí zcela nový subjekt. Oficiálního názvu Budějovický Budvar extraliga se však nejvyšší soutěž prozatím nedočká, jelikož českobudějovický pivovar náleží pouze k hlavním partnerům.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio