Budějovičtí fotbalisté získali v úvodních deseti zápasech první ligy 13 bodů

4. říjen 2021

Motor České Budějovice hrál během víkendu dokonce dva zápasy, Jihostroj a Dynamo jeden. A právě výhru českobudějovických fotbalistů nad Pardubicemi hodnotil sportovní manažer klubu Tomáš Sivok.

Tomáš Sivok si mohl na tribuně hlavu ukroutit, hlavně v prvním poločase. Sportovní manažer nakonec byl rád za tři body, ale dobře věděl, a ani to neskrýval, že Dynamo odehrálo první poločas velmi špatně. Dokonce se dá říct, že to byl nejslabší výkon hráčů za poslední roky, přestože první pětačtyřicetiminutovku Dynamo vyhrálo o gól.

„Myslím, že za první poločas jsme si nezasloužili vůbec vést. Jsem rád, že na to kluci zareagovali a dokázali přes špatnou hru v prvním poločase dát dva góly, v druhém už to mělo parametry, které bychom chtěli,“ komentoval Tomáš Sivok.

Čtěte také

Dynamo České Budějovice nakonec vyhrálo nad Pardubicemi 3:1. Na výsledku se podílel i brankář Vojtěch Vorel. Také on si uvědomoval, že první poločas za moc nestál. „Nehráli jsme dobře, nepovedl se nám vstup, pak jsme dostali takový hloupý gól. Jsem rád, že jsme to jako tým zvládli, ukázali jsme sílu,“ popsal.

V tabulce fotbalové Fortuna ligy má českobudějovické Dynamo po deseti zápasech 13 bodů. Skóre je vyrovnané 13:13.

Hokejisté Motoru České Budějovice v pátek porazili Spartu 5:2. Zápas se povedl brankáři Dominiku Hrachovinovi, který poděkoval i divákům, protože jich zase dorazilo víc než šest tisíc. V neděli ale Motor překvapivě podlehl Litvínovu 0:3.

V prvním utkání volejbalové extraligy zvítězil Jihostroj České Budějovice nad Beskydy podle očekávání 3:0. Domácí tým udělal první krok na cestě za titulem.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související