Boubínský prales

23. červen 2011

Jedním z pralesů, který na jihu Čech máme, je Boubínský prales, který jistě každý známe např. ze školy, ale už méně z nás ho opravdu navštívilo.

Proto vás nyní v Jihočeském cestování Romana Kostohryzová společně s Pavlem Hubeným z Národního parku Šumava zavedou do Boubínského pralesa a vy se nejen dozvíte, jak vypadá prales v současné době, ale jak bude vypadat za 100 let.

0:00
/
0:00

Právě takovým životem žije Boubínský prales a vy si ho v současné době můžete prohlédnout ze značených cest, protože do pralesa se vstupovat nesmí. Navíc je třeba dávat si při procházce Boubínským pralesem pozor na padající stromy, které tu sice padají přes cestu opravdu jen výjimečně, ale jeden tragický případ už je s pádem stromu na turistku v pralese spojen.

Cíl: Boubínský prales
Dostupnost: Boubínský prales můžete projít po naučné stezce, která má cca 4 km a začíná u Boubínského jezírka, na stezce vás s Bubínským pralesem seznámí osm informačních tabulí. Boubínský prales je přístupný také po modré turistické značce z Kubovy Hutě směrem k Johnovu kameni, který připomíná iniciátora založení rezervace. Pokud budete potřebovat více informací o Boubínském pralese, můžete využít informační středisko Idina pila (Kaplice u Zátoně 61, 384 42 Kaplice u Zátoně)
Otevřeno: celoročně
Vhodné pro: všechny věkové kategorie pohybově zdatné
Kontakt: www.boubinsky-prales.cz, tel: 388 436 216 (informační centrum Idina pila)


Zvětšit mapu
autor: Romana Kostohryzová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.