Bechyňský most Duha

15. červenec 2011

Jihočeské cestování vás i o letních prázdninách inspiruje zajímavými výlety, které můžete podniknout s přáteli, dětmi či vnoučaty. Nyní pro vás máme tip na Bechyňsko, kde si prohlédneme technickou památku, kterou je most v Bechyni.

Možná už jste tam někdo byl, a tak víte, o jaké stavbě budeme mluvit, ale třeba už nevíte historické souvislosti jeho vzniku, kde má svého dvojníka a jak lidé ve dvacátých letech minulého století most přijali.

To vše řekla Pavle Kuchtové Jana Janáčková z Městského muzea v Bechyni.

0:00
/
0:00

Bechyňský most jistě stojí nejen za zhlédnutí, ale také pozorování právě z Náprstkovi vyhlídky, ke které dojdete po modré turistické značce, pokud zahnete před mostem směrem do Bechyně doleva. Je zajímavé pozorovat, jak na mostě souzní automobilová, cyklistická i vlaková i pěší doprava najednou.

Cíl: Technická památka most Duha
Dostupnost:
- auto: Bechyňský most Duha je v Bechyni při příjezdu z Týna nad Vltavou či Sudoměřic u Bechyně, zastavit můžete před mostem vlevo, kde je jedno místo pro automobil či dojít z parkoviště ve městě
- autobus, vlak jezdí denně, nejlepší pohled na most je z Náprstkovy vyhlídky, ke které dojdete po modré turistické značce (začíná vlevo před mostem ze směru od Týna nad Vltavou)
- kolo: Bechyňský most Duha leží na trase Bechyně – Týn nad Vltavou
Otevřeno:
- celoročně, vstupené není
Vhodné pro: všechny věkové kategorie
Kontakt: http://www.mestobechyne.cz/cz/turistika/pametihodnosti/bechynska-duha/
GPS: 49°17'46.162"N, 14°28'54.933"E


Zvětšit mapu
autoři: pku , Romana Kostohryzová
Spustit audio