Bayern park

30. červen 2011

Jihočeské cestování je tentokrát vyloženě prázdninové. Proto máme hlavně tip pro vás, kdo chcete vzít děti, vnoučata na nějaký netradiční výlet, o kterém budou vyprávět ještě dlouho.

Dokonce nezůstaneme jen v jižních Čechách, ale pojedeme do Německa k Reisbachu, kde je velký zábavný Bayern park. A velký je doslova, rozkládá se na čtyřech hektarech, což je cca osm fotbalových hřišť, mají tam na 80 atrakcí pro děti, dospělé, ale i seniory a je to pěkný výlet na celý den.

Bayernpark navštívila i Romana Kostohryzová, aby na vlastní kůži zkusila, co nabízí. Nejdřív si ale popovídala s managerem Bayern parku, Waltrem Kagerbauerem.

0:00
/
0:00

Do Bayern parku běžně jezdí spousta Čechů, které tu také u atrakcí potkáváte a navíc má Bayern park své webové stránky v češtině, tak se na nich lehce zorientujete a můžete se podívat i na popis cesty: www.bayern-park.de.

A abyste nasáli trochu atmosféry, vydáte se v následujícím vstupu hned na několik atrakcí. Romana Kostohryzová proto zjistila, zda se Čech v německém zábavném parku neztratí a hlavně zabaví.

0:00
/
0:00

Se základními slovíčky si také vystačíte při objednání oběda či zmrzliny a navíc se nemusíte bát, že byste si tam provětrali peněženku víc než při výletu v Česku, protože třeba za oběd tam dáte srovnatelně jako tady.

Pokud si budete i přesto chtít přivézt svůj, můžete si ho v klidu v areálu poobědvat. A dobrá zpráva na závěr, za parkoviště se tam neplatí, což už se u nás jen tak nevidí.

Cíl: Zábavné centrum Bayernpark Reisbach, Německo
Dostupnost:
- doporučujeme dopravu vlastním autem, z hraničního přechodu Strážný je to do Reisbachu, u něhož se Bayern park nachází, 100 km, které autem zvládnete za cca 2,5 hod. Parkoviště je u Bayern parku zdarma.
- je ale možné přicestovat vlakem do zastávky Dingoldfing, odkud zajišťuje Bayern park vždy o víkendu dopravu zdarma v období od 1. května do 30. září
Otevřeno: duben – říjen, v plné sezóně (9. 7. – 10. 9.) je otevřeno 9 – 18h, v ostatních dnech 9 – 17h
Vhodné pro: všechny věkové kategorie od malých dětí po seniory
Kontakt: www.bayern-park.de – část webových stránek je v češtině


Zvětšit mapu
autor: Romana Kostohryzová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.