Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity má moderní nově opravený pavilon

31. leden 2017

Z pavilonu Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích je úsporná budova s komfortnějším zázemím. Díky rozsáhlé rekonstrukci za 70 miliónů korun jsou v zateplené budově moderní učebny a laboratoře.

„V této místnosti bychom měli sledovat genetické změny u hospodářských zvířat a projevy jednotlivých genů z hlediska zdravotního stavu, užitkovosti,“ ukazuje novou laboratoř genetiky vedoucí katedry zootechnických věd Miroslav Maršálek.

Nové laboratoře jsou ve všech patrech budovy. „Ty prostory jsou upravené podle požadavků i z hlediska bezpečnosti práce, hygieny. Pracuje se tu také s radioaktivním materiálem, takže platí přísnější pravidla, a to všechno je dnes bez problémů zajištěné,“ dodává.

Další místnosti budou sloužit jako učebny. „Také se samozřejmě mohou využívat pro setkávání kateder, malé konference, workshopy. Na chodbách se změnilo prostorové členění a vznikly tam třeba úložné prostory,“ říká děkan Zemědělské fakulty Miloslav Šoch.

Pavilon, kterému studenti říkají kostka, se stal také úspornou budovou. „Tato budova už kdysi byla zateplena, ale v současné době byla zateplena podle nových předpisů. Zároveň se nijak nesnížila světelnost. Světelnost je v těchto prostorách zachována pomocí poměrně velkých oken. I toho si ceníme, tento pavilon je velice dobře řešen,“ doplňuje děkan.

Výuka ve zmodernizovaném pavilonu začne na začátku letního semestru v polovině února.

Spustit audio