Zastupitelstva zvolila další starosty

13. listopad 2002

Jeden člověk od úterý velí okresnímu i městskému úřadu v Českém Krumlově. Zastupitelé totiž na místo dosavadního starosty Václava Prince (ODS) zvolili přednostu okresního úřadu Františka Mikeše (ODS). Vedle dosavadního místostarosty Miloše Michálka (ČSSD) zasedne ještě radní Jihočeského kraje Robin Schinko (ODS). V dalších jihočeských městech prozatím změny ve vedoucích pozicích nenastaly.

V Jindřichově Hradci obhájil při jednání, které skončilo v pozdních večerních hodinách, funkci starosty občanský demokrat Karel Matoušek. Místostarosty mu budou dělat stranický kolega Alfred Němec a sociální demokraté Václav Königsmark a Pavel Hazuka. ODS a ČSSD získaly ještě po jednom členu v radě města, kde zasednou i dva nezávislí a jeden křesťanský demokrat. Rozruch způsobili komunisté, kteří hned na začátku jednání opustili jednací místnost a podle Matouška se odebrali do protější restaurace. Zapisovatele schůze, kterého měl dělat právě jeden z komunistů, poté museli zastupitelé nahradit zástupcem jiného klubu.

Zcela beze změny zůstávají po úterním zasedání zastupitelstva vedení radnice ve Strakonicích. Starostou bude i nadále Pavel Vondrys (ODS), místostarostou další občanský demokrat Pavel Pavel a druhou místostarostkou sociální demokratka Zdeňka Tomšovicová. V sedmičlenné radě zasednou ještě po jednom zástupci KDU-ČSL, ODA, ODS a ČSSD. Podle starosty Vondryse nemají zdejší strany sepsanou žádnou koaliční smlouvu, ale snažily se spíše docílit širší shody nad některými základními otázkami.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio