Zadov má lyžařům stále co nabídnout

31. březen 2005

Vynikající lyžařské podmínky nabízí milovníkům zimních sportů šumavský areál Zadov na Prachaticku. Na sjezdovkách leží kolem 60 centimetrů sněhu a na své si v areálu přijdou i příznivci běžeckého lyžování, řekl dnes ČTK ředitel areálu Zdeněk Střeleček.

Sněhová pokrývka se ve volném terénu pohybuje na Churáňově mezi 35 a 40 centimetry sněhu. "Stráně už jsou samozřejmě prořídlé, ale na těch běžeckých trasách turistických je stále sníh, dnes byla projetá stopa," uvedl Střeleček. O víkendu pracovníci areálu upraví tratě na Kvildu a Zubří. V sobotu se také uskuteční dětské závody na stadionu v Churáňově. Vyznavači sjezdového lyžování mohou vyžít už jen sjezdovek v zadovském areálu Kobyla. "Sjezdovky se upravují, ráno sníh přituhne a celý den je velmi pěkné lyžování," řekl Střeleček. Parkoviště jsou podle něj volná a u vleků nejsou návaly. Pracovníci areálu sice o víkendu čekají zvýšenou návštěvnost, fronty by se ale tvořit neměly. I předpověď počasí na víkend je příznivá. "Hlásí jasno až polojasno, což je dobré," poznamenal Střeleček.

Lyžařský areál dnes slaví 125. den sezony, podle Střelečka by mohla být rekordní. Sezona by měla v areálu trvat alespoň do příštího víkendu, lyžovat by se ale mohlo až do 17. dubna. Dosavadní rekord v počtu dní, kdy se lyžovalo, je 130 dnů. Druhé jihočeské zimní středisko Skiareál Lipno - Kramolín na Českokrumlovsku ukončilo letošní sezonu v úterý.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio