Zadov i Kramolín nabízejí lyžařům stále ideální podmínky

24. únor 2006

Jihočeská zimní střediska opět lákají lyžaře na ideální sněhové podmínky. Po minulém týdnu, kdy sníh změkl kvůli oblevě, začalo v jihočeské části Šumavy opět mrznout. Na sjezdovkách ve Skiareálu Lipno i v lyžařském areálu Zadov leží metrová sněhová vrstva. Běžkaři mohou na jihu Čech využít několik desítek kilometrů kvalitně upravených tras.

"Podmínky jsou vynikající. Kvalita sjezdovek se teď zvedla oproti minulému týdnu, kdy byl sníh dost měkký. Teď mrzne celý den a v noci teplota klesá pod minus sedm," řekl ČTK Luboš Krejza ze Skiareálu Lipno. Provozovatelé očekávají, že do střediska o víkendu zavítá kolem 2500 milovníků zimních sportů. "V neděli tu máme závody pro děti Kramolínský obřák," dodal Krejza. Skiareál Lipno nabízí lyžařům 5,6 kilometru sjezdovek s upraveným prachových sněhem. V provozu jsou všechny vleky s celkovou přepravní kapacitou 7700 osob za hodinu.

"Sjezdovky jsou zmrzlé, mají tvrdý podklad, tím pádem jsou trochu nebezpečnější, ale jsou výborně upravené," řekl ČTK Luděk Sázka z lyžařského areálu Zadov. Všechny vleky jsou v provozu, na sjezdovkách leží kolem metru zmrzlého sněhu. V okolí střediska je také upraveno na 50 kilometrů běžeckých tras. Řidiči mířící na Šumavu by podle provozovatelů neměli zapomenout na zimní výbavu. Na silnicích místy leží ujetá až deseticentimetrová vrstva sněhu a zůstávají v něm vyjeté koleje či nerovnosti.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio