Zadov i Kramolín na Šumavě nedostatkem sněhu netrpí

9. březen 2009

Oteplování se zatím na kvalitě sněhu v jihočeských lyžařských střediscích neprojevuje. Skiareál Zadov stále hlásí 60 - 70 centimetrů sněhu a připadalo kolem 5 cm sněhu. Oproti minulým víkendům klesla návštěvnost asi o třetinu, takže tady bylo po oba dny asi po 800 lyžařích.

Ředitel lyžařského areálu Pavel Voldřich pokles návštěvnosti přičítá končícím prázdninám v oblasti Prahy. Zadov přivítal také 80 závodníků ve snowboardingu, ale i běžkaři si přišli na své, uvedl Voldřich: "Na běžeckém stadionu se opět jel Jarní běh, zúčastnilo se okolo 50 závodníků. Jednalo se o závody krajského významu. Počasí bylo poměrně přívětivé okolo nuly, popadával i sníh a takže podmínky byly velmi dobré."

Podle ředitele lyžařského areálu Pavla Voldřicha bude návštěvnost klesat i nadále, změnu by mohly přinést prázdniny v oblastech Praha Východ, Praha Západ a v Plzni.

Páteční ochlazení a nový prašan přilákaly na Lipno lyžaře i o víkendu. Obchodní ředitel Skiareálu Lipno Martin Řezáč odhaduje návštěvnost za oba dny na 4,5 tisíce lyžařů a snowboardistů: "Na své si přišli také běžkaři, protože v sobotu jsme rolbou projeli žlutý a červený běžkařský okruh o celkové délce 14,5 kilometru. Vzhledem k tomu, že se nám během lednových mrazů podařilo vytvořit dostatečně silný základ technického sněhu, tak ten i v teplejších dnech zdatně odolává oblevě."

O víkendu se ale podle Řezáče ochladilo, takže kvalita tratí nijak výrazně netrpí. Na Lipně jsou velice dobré sněhové podmínky a lidé, kteří tam přijedou, určitě nebudou zklamaní. Výška sněhu na sjezdových tratích na Lipně se pohybuje kolem 65 centimetrů.

Spustit audio