Výstaviště přivítá Móda show a Adventní trhy

24. listopad 2004

Inspiraci a pomoc při výběru vánočních dárků by měl návštěvníkům přinést osmý ročník dvojvýstavy Móda show a Adventní trhy, která ve čtvrtek začne na českobudějovickém výstavišti. Své produkty a zboží zde bude prezentovat přes 200 vystavovatelů a prodejců.

"Chceme lidem nabídnout něco jiného, než co vidí každý den v marketech," řekla novinářům Michaela Krištůfková z akciové společnosti Výstaviště České Budějovice. Dodala, že lidé si zde budou moci vybrat z nabídky vánočního a spotřebního zboží i dárkových předmětů. Připraveny jsou i ukázky lidových řemesel. Milovníci módy se mohou těšit na módní přehlídky, ukázky tvorby účesů a líčení. Nakupování návštěvníkům zpříjemní doprovodný program. Dětem ze základních škol je určena soutěž o nejkrásnější vánoční stromeček a nejkrásnější betlém. "Chystáme také akci Pohádkový dárek, kdy si mohou děti vyrobit dárečky pro své rodiče nebo kamarády. Rodiče je mohou nechat pod dohledem odborníků v pavilonu M a jít v klidu nakupovat," doplnila Krištůfková. V sobotu a v neděli je pro malé návštěvníky připravena Mikulášská nadílka.

Podle organizátorů je cílem výstavy nejen to, aby lidé nakoupili dárky pod vánoční stromeček, ale také aby si vychutnali atmosféru začínajícího adventu a Vánoc. O to se postarají vánoční melodie a slavnostní osvětlení. Výstava potrvá do neděle 28. listopadu. Loni ji navštívilo téměř 48.700 lidí.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio