Výstaviště otevřelo zrekonstruovaný pavilon

9. prosinec 2004

Výstaviště České Budějovice a.s. rozšíří nabídku svých služeb. Dnes otevřelo rekonstruovaný pavilon, který má kromě výstavních účelů sloužit také k pořádání společenských a kulturních akcí. Opravy si vyžádaly téměř 30 milionů korun. Novinářům to řekla ředitelka společnosti Marcela Payerová.

"Pavilon Z byl skutečně ve velmi dezolátním stavu a vůbec neplnil naše požadavky na výstavní akce. Když jsme se právě rozmýšleli jak ho zrekonstruovat, tak jsme si říkali, že by byla velká škoda, aby byl využit jen na výstavní akce," řekla Payerová. Rekonstrukce prostor začala v roce 2003. V budově se budou pořádat konference, semináře, plesy, módní přehlídky a další kulturně společenské akce. Celková plocha pavilonu je 1500 metrů čtverečních, kapacita plesového uspořádání činní 766 hostů, při konferenčním zhruba 800 lidí. Na příští výstavní sezonu chystá českobudějovické výstaviště všechny tradiční akce. Novinkou bude veletrh cestovního ruchu Tourist, který se bude konat v únoru.

Výstaviště České Budějovice a.s. loni vykázalo zisk 29,9 milionu korun. Společnosti pomohlo odškodnění 22,3 milionu korun za povodně v roce 2002. Tržby firmy činily 149,9 milionu korun.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio