Volejbalisté Jihostroje vstupují do čtvrtfinále play off extraligy

18. březen 2018

V pondělí 19. března vypukne play off volejbalistů. Jihostroj do něj vstoupí v 18 hodin ve svém domácím prostředí a bude obhajovat loňský titul. Soupeřem pro čtvrtfinále bude Ústí nad Labem.

Volejbalisté Jihostroje vyhráli základní část extraligy a do play off vstupují jako největší favorité. Například slovenský reprezentant Peter Ondrovič se podle svých slov velmi těší a je pro něj důležité, aby se předvedl. Trápilo ho ale zranění achilovky. „Doktoři říkali, že je všechno v pořádku. Pomalu začínám, teď jsem měl první trénink, kde jsem hrál naplno,“ řekl před víkendem.

Trenér René Dvořák má na marodce kromě Ondroviče také Halabu a Toduu. „Uvidíme, jak to s nimi bude vypadat a kdo bude schopen v pondělí nastoupit. Ukáže se to po ostřejších tréninzích,“ komentoval.

Ten, kdo se kolem volejbalového týmu v sezoně pohybuje, si okamžitě všiml, že na tréninku těsně před play off je úplně jiná atmosféra. Trenéři vyžadují precizní přístup a jiné klima je i mezi hráči.

„Hráči do toho jdou víc nažhavenější a berou to podstatně vážněji. Trochu ubývá těch legrácek během tréninků, při každé činnosti je takové větší soustředění,“ potvrdil trenér René Dvořák.

Jihostroj jako vítěz základní části měl víc času na přípravu, protože jiné týmy ještě dohrávaly předkolo play off. „Dřív jsme měli dva tři dny a hned jsme šli do play off, takže nebyl čas o tom moc přemýšlet, teď je to jiné,“ dodal René Dvořák.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio