Vleky na Šumavě začnou fungovat o víkendu

24. listopad 2005

Zimní sezona na Šumavě začne již tento víkend. V sobotu ráno se rozjedou první vleky na Zadově a také v lyžařském středisku Lipno. Na sjezdovkách v obou oblastech leží přes 30 centimetrů sněhu a naplno pracují sněhová děla. Lyžaři však musejí počítat, že za zimní radovánky letos zaplatí více než loni. Jednodenní permanentka pro dospělého bude stát od 410 do 430 korun.

"Počasí je příznivé, zimní sezona se tak rozeběhne v sobotu v 08:30. První víkend je vždy silný, předpokládám, že okolo 500 lidí by mohlo k nám zavítat," řekl dnes ČTK vedoucí zadovského areálu Luděk Sáska. Podotkl, že zatím budou lyžařům k dispozici dvě sjezdovky s vleky na Kobyle s technickým sněhem. "Pokud bude o víkendu počasí, ještě jednu sjezdovku, která je pokryta přírodním sněhem, bychom chtěli ještě dosněžit," dodal Sáska. Upraveny jsou i běžecké tratě, například oblíbený pětikilometrový závodní okruh na Churáňově.

Ve Skiareálu Lipno budou od sobotního rána v provozu sjezdovky Světluška I., Světluška II a nový lyžařský výukový park pro děti. Jezdit začne i sedačková lanovka Lipno Express. "Na sjezdovkách je kolem 35 centimetrů sněhu, mimo ně o deset centimetrů méně," řekl dnes Luboš Krejza ze společnosti Lipno Servis, která lyžařský areál provozuje. Jinde na Českokrumlovsku vleky na spuštění kvůli nedostatku sněhu teprve čekají.

Obě nejnavštěvovanější jihočeská střediska letos zvýšila ceny permanentek. Za jednodenní skipas zaplatí dospělý na Zadově 410 korun, o 20 korun více než loni. Na Lipně jednodenní permanentka pro dospělého podražila o 30 korun na 430 korun.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio