Vlastní útulek pro psy Strakonice zatím mít nebudou

1. únor 2005

Obyvatelé Strakonic se vlastního psího útulku letos pravděpodobně nedočkají. Radnice šestadvacetitisícového města s jeho vybudováním v rozpočtu na rok 2005 nepočítá, řekl dnes ČTK starosta Pavel Vondrys. Zatoulané psy tak strážníci budou i nadále vozit do 20 kilometrů vzdáleného Písku, což město stojí ročně tisíce korun.

"Prioritou je dokončení již započatých projektů, jako je odkanalizování viaduktu u nádraží a rekonstrukce kina Oko. O nových budeme uvažovat po vyúčtování loňského hospodaření," vysvětlil Vondrys. Ročně strakoničtí strážníci odvezou do Písku zhruba šest desítek psů. Pobyt jednoho zvířete v píseckém útulku stojí radnici zhruba 70 korun na den. "Loni jsme jich chytili 147. Do útulku poté směřovalo 55 psů, ostatní si majitelé sami vyzvedli. Před odvozem však u nás psi zůstávají i týden," uvedl Martin Dvořák z městské policie. Další prostředky si vyžádá doprava.

Budoucí útulek pravděpodobně vznikne v průmyslové zóně U Blatenského mostu v areálu bývalého zahradnictví. Původně mělo město zájem o pozemky za čistírnou odpadních vod, za útulek v této lokalitě by však zaplatilo o milion korun navíc.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio