Víkendový sport - výsledky

2. červen 2003

Jaromír Purmenský vyhrál sobotní Vimperskou padesátku na horských kolech, pátý závod seriálu Kolo pro život. V ženské kategorii suverénně zvítězila Kája Polívková.

Na Šumavu dorazilo 620 cyklistů, kteří absolvovali poměrně náročný závod s několika výjezdy a technickými pasážemi. V mužské kategorii elite dojeli s dvouapůlminutovou ztrátou za vítězným Purmenským druhý Jan Rybařík a třetí Jan Kasík. Druhou nejrychlejíš ženou byla Jedličková z Bike klubu Vimperk.

Moderní gymnastka Dominika Červenková z SK MG Máj České Budějovice přidala k svému vítězství ve víceboji na mezinárodním mítinku v Antverpách ještě tři medaile ze cvičení s náčiním. Patnáctiletá závodnice skončila druhá ve finále s obručí i s míčem, bronz získala za svou sestavu se stuhou. Jen s kužely chybovala a obsadila šesté místo. Opět tak dokázala, že patří k nejvýraznějším talentům české moderní gymnastiky.

Fotbalisté Prachatic vyhráli v neděli ve 29. kole České fotbalové ligy v Hradci Králové nad místním béčkem 2:0 a posunuli se v tabulce na druhou pozici, kde ztrácejí dva body na vedoucí zálohu Slavie Praha. Už v sobotu prohrálo českobudějovické béčko doma s Varnsdorfem 1:2.

V divizi A se konečně dočkaly Strakonice vítězství, když vyhrály v Benešově 4:1 a posunuly se na druhou příčku. Další výsledky: Tábor - Písek 5:2, Přeštice - Milevsko 2:2, Hluboká - Vejprnice 0:4, Doubravka - Třeboň 0:2 a Aritma Praha - Kaplice 0:2

V první lize nohejbalistů zvítězila Lokomotiva České Budějovice v Českém Brodu 6:3. Velmi vyrovnané utkání rozhodli Jihočeši na hřišti lídra soutěže větší bojovností a vůlí po vítězství.

autor: čro čb
Spustit audio