Víkendový sport - výsledky

26. květen 2003

Fotbalisté Českých Budějovic čekají již osm zápasů na výhru. Nedočkali se ani v rozlučce s vlastními diváky. S Příbramí se totiž rozešli smírně 1:1.

První dramatický moment nastal v deváté minutě, kdy domácí Sedláček vybojoval míč, poslal ho uličkou do vápna Jirouskovi, u něhož ale akce skončila. Vzápětí ohrozili příbramskou branku Lafata s Vozábalem, udeřilo však na druhé straně. Hosté se bleskově přesunuli do útočného pásma, obrana Budějovic ponechala prostor příbramskému kapitánovi Otepkovi a ten obloučkem pohodlně otevřel skóre. Zbraní Jihočechů ve snaze o zvrat měli být nacvičené signály po rozehrání rohových kopů, ale pokaždé chyběly centimetry k přesnému zakončení. Nudnou podívanou oživila ve 34. minutě příležitost domácích. Jirousek šikovně přistrčil míč Lafatovi, jenž z pravé strany dělovkou napálil spojnici tyče a břevna. Po přestávce byli aktivnější Středočeši, domácí tým se však po několika hluchých minutách vzchopil a tentokrát zahřmělo před brankou Příbrami. Pončák nastřelil míč do malého vápna a Vozábalem lehce atakovaný Zavadil tečoval míč do vlastní branky. Pouhé tři minuty po vyrovnání mohli jít Budějovičtí do vedení. Sprintující Sedláček z levé strany poslal křížem dlouhý centr, Lafata v plném běhu hlavou přesně zamířil, ale gólman Sňozík fantastickým zákrokem na brankové čáře zachránil. V 65. minutě měl na kopačce jistý gól Jirousek, ale místo pohotové střely chybně volil kličku. Po minele domácího zadáka Doležala se dostali ke slovu také hosté, ale Macek vysoko přestřelil.

Fotbalisté Prachatic prohráli na vlastním hřišti ve 28. kole České fotbalové ligy s béčkem Slavie 0:3 a klesly na třetí místo. Naopak o jeden stupínek na sedmé místo si polepšilo béčko SK České Budějovice, když remizovalo v Semicích 1:1.

V divizi A Strakonice opět prohrály, tentokrát doma s Břevnovem 0:1 a figurují na třetím místě, ale už jen s jednobodovým náskokem před Vejprnicemi. Zbývající jihočeské týmy hrály následovně: Třeboň - Hluboká 2:0, Milevsko - Rokycany 0:2, Satalice - Tábor 1:2, Sezimovo Ústí - Aritma Praha 6:0 a Kaplice - Benešov 5:1.

Házenkářky Jindřichova Hradce nevyužily v pátém rozhodujícím utkání o třetí místo v první lize domácí prostředí a prohrály s juniorkami Slavie Praha 14:20. I tak je ale pro Jihočešky, které se teprve v této sezóně do první ligy probojovaly, čtvrté místo velky úspěch.

Michal Palinek a českobudějovický Štěpán Smrčka se stali mistry republiky v plážovém volejbalu. Ve finále v Opavě včera porazili dvojici Michal Bíza, Martin Klapal 2:0 na sety, i když v prvním setu museli o vítězství tvrdě bojovat.

Český motocyklista Jaroslav Huleš vyšel v seriálu mistrovství světa potřetí těsně bodově naprázdno. Ve Velké ceně Francie kubatury do 250 ccm skončil stejně jako před dvěma týdny ve Španělsku a před měsícem v Jihoafrické republice šestnáctý a znovu mu o jediné místo unikl bod. Další jihočeský závodník Jakub Smrž dojel devatenáctý. Kubaturu vyhrál Španěl Eliaz.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio