Víkendový sport - tipy

22. srpen 2003

V třeboňské sportovní hale pokračuje v sobotu 39. ročník mezinárodního turnaje házenkářů O pětilistou růži.

Turnaje se účastní francouzské ligové mužstvo z Wittelsheimu, dále týmy z Lince, Sezimova Ústí, Strakonic, Lovosic, Plzně, a samozřejěm domácí áčko i junioři. V sobotu se hraje od půl deváté ráno a v neděli se bude bojovat o pořadí od 9.00 do 14.00 hodin.

Autokempink Mydlák ve Zlivi je tento víkend centrem triatlonových závodů. V sobotu je na programu Jihočeský pohár v olympijském triatlonu. Závodníci odstartují v půl druhé do plavecké části, která měří 1,5 km, pak pojedou 45 km na kole a poběží 10 km.

Na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích se v sobotu fotbalisté SK pokusí získat první letošní body, i když proti týmu Teplic to bude velmi těžké. Hrát se začíná v 17.15 hod.

Ve fotbalové divizi hraje v sobotu od čtvrt na jedenáct Český Krumlov v Třeboni a od 17.00 hodin se v Táboře představí Benešov.

Volejbalový areál Meteoru v Českých Buějovicích hostí v sobotu tradiční volejbalový turnaj Loučení s létem pro muže i ženy, jehož součástí je i předligový turnaj extraligových týmů. Toho se zúčastní domácí Jihostroj, Liberec, Zlín, Příbram, Kladno a prvoligové Ústí. Předligový turnaj začíná v půl desáté zápasy Jihostroj - Příbram a Ústí - Liberec. Samotný turnaj Loučení s létem začíná v 9 hodin, přihlásit se můžete ještě na místě do půl deváté.

V sobotu v 10 hodin startuje od stanice v Malém Ratmírově u Jindřichova Hradce mezinárodní závod Českého poháru starších žáků, dorostenců a juniorů. Od 16.00 hodin do 18.30 hod se pak v hradecké čtvrti Zborov jede kriterijní závod.

Na vodáckém kanálu v Českém Vrbném se v sobotu a v neděli vždy od 9.00 hodin konají závody Evropského poháru v raftingu a na rybníku Dvořiště je na programu od sobotní 10. hodiny jachtařská Modrá stuha.

V autokempinku Mydlák ve Zlivi v neděli skončí třídenní triatlonové závody. Závěrečný den je na programu Jihočeský pohár v závodu družstev, který začíná v 11 hodin plaváním na půl kilometru, pak se 20 km jede na kole a běh je dlouhý 5 km.

Na vodáckém kanálu v Českém Vrbném pokračují v neděli od 9.00 hodin závody Evropského poháru v raftingu.

V Malém Ratmírově se v neděli pojede poslední víkendový závod cyklistického Českého poháru starších žáků, dorostensů a juniorů. Start je v 10 hodin.

Na rybníku Dvořiště se v neděli jede Modrá stuha jachtařů a start je v 9 hodin.

V Milevsku můžete v neděli od 14.00 hodin vidět kontrolní závod reprezentace moderních gymnastek, kde by se měly představit i tři nominované závodnice na světový šampionát, které jsou z SK MG Máj České Budějovice.

autor: čro čb
Spustit audio