Víkendový sport - tipy

30. květen 2003

Ve Vimperku se v sobotu jede Vimperská padesátka - tradiční závody horských kol. Start je před pobočkou spořitelny ve 12 hodin.

Amatérští silničáři si zase dávají dostaveníčko v Dolním Bukovsku, kde v sobotu v 10 hodin startuje časovka jednotlivců Jihočeské amatérské ligy.

Sobotní fotbalový program nabízí v jižních Čechách dvě utkání. V České fotbalové lize se na hřišti v Dubenci střetne béčko SK České Budějovice s Varnsdorfem, a to od 10.30 hod a divize nabízí zápas Tábor-Písek se začátkem v 17 hodin.

V autokempinku na rybníku Bezdrev je hlavní centrum dvoudenních závodů rádiem řízených modelů hydroplánů. A poprvé je tato soutěž zařazena do seriálu Evropského poháru. K vidění budou dvě kategorie akrobatické modely a polomakety a představí se modeláři z Francie, Německa, Švýcarska a samozřejmě z České republiky, tedy i z jižních Čech. V sobotu i neděli se začíná v 9 hodin.

V Hluboké nad Vltavou se v sobotu hraje Gala Cup juniorů v plážovém volejbalu. Začíná se v 9 hodin, pokračuje zítra opět od 9.00 hodin a finále je naplánováno na 14. hodinu.

Vytrvalci si dávají v sobotu dostaveníčko v Kamenném Újezdu, kde se poběží další závod Grand Prix. Na trať dlouhou 12,5 km vyběhnou atleti v 18 hodin ze stadionu.

V neděli se na hřišti Meteoru České Budějovice dnes dvě utkání nejvyšších soutěží v pozemním hokeji. Muži Meteoru se od půl třetí střetnou s béčkem pražské Slavie a jejich kolegyně si to od 16.00 hodin rozdají s ženami stejného pražského klubu.

V autokempinku na rybníku Bezdrev pokračuje 34. ročník Evropského poháru rádiem řízených modelů hydroplánů. V neděli je na programu soutěž maket, tedy věrných kopií skutečných letounů. Začíná se v 9 hodin.

V Hluboké nad Vltavou můžete v neděli navštívit druhý den Gala Cupu juniorů v plážovém volejbalu. Začíná se v 9.00 hodin a finále je naplánováno na 14. hodinu.

V Jiníně se v neděli pojede mezinárodní mistrovství České republiky juniorů v motokrosu. Tréninky začínají v 8 hodin, start prvního závodu je ve 13 hodin.

Ve fotbalové divizi hostí v neděli od 17.00 hodin Hluboká nad Vltavou mužstvo Vejrpnic.

autor: čro čb
Spustit audio