Víkendové sporty

13. červen 2003

V nové sportovní hale v Jindřichově Hradci se v sobotu uskuteční turnaj v halovém fotbale za účasti čtyř týmů, ve kterých se objeví řada známých českých hokejistů a fotbalistů. Například hokejisté Šatan, Dvořák, Prospal, Kotalík, Nedorost, Michálek či Sailer, fotbalisté Siegl, Obajdin, Vozábal, měli by být i Šmicer s Bergerem.

U Vajgaru ale bude kromě fotbálku k vidění i cyklistika. V sobotu ve 12 hodin odstartuje v Hůrkách sedmý díl Českého poháru seniorů. Mezi více než stovkou přihlášených budou i jezdci týmu eD´systém ZVVZ.

Dostihové závodiště Kratochvíle hostí v sobotu od 13.30 Netolické dostihy. Hlavním dostihem je Velká netolická na 4000 metrů s dotací 75 000 korun, ale k vidění budou i další soutěže včetně poníků a neregistrovaných.

V České fotbalové lize se bude hrát jihočeské derby. V sobotu od půl jedenácté se v Dubenci střetnou béčko SK České Budějovice a Prachatice. V divizi se od 17.00 hodin hraje utkání Hluboká nad Vltavou - Satalice.

Extraligové pozemkářky Meteoru České Budějovice se v sobotu střetnou na domácím hříšti s Bohemians Praha. Zápas začíná v 10 hodin.

První nohejbalová liga má na programu utkání Lokomotiva České Budějovice Žamberk, které začíná v Suchém Vrbném ve 14.00 hodin.

Na trati v Písku-Hradišti se v sobotu uskuteční Přebor České republiky minibiků. Tréninky začínají v 9.15 hod, vlastní závody pak ve 13.45.

Další republikové mistrovství je připraveno na sobotu v Táboře, kde budou o tituly bojovat dálkový ploutvoví plavci. Soutěž začíná v půl druhé a pokračuje v neděli štafetami od 10.30 hod.

V hale Tenis centra v Českém Krumlově je v sobotu a v neděli na programu Léčiva cup - mezinárodní badmintonový turnaj družstev staršího žactva do 15-ti let, kterého se zúčastní mladí badmintonisté z Rakouska, Německa, Slovinska, Chorvatska, Polska a České republiky. Slavnostní zahájení je v 9 hodin.

V Jindřichově Hradci se v sobotu pojede 4. ročník cyklistického Memoriálu Jiřího Hudínka, který je jedním ze závodů kritérijní ligy. Mládežnické kategorie začínají dopoledne, senioři přijdou na řadu v půl dvanácté. Start i cíl je na Masarykově náměstí.

Ve Velešíně startuje v neděli v půl jedenácté třetí etapa cyklistické Ceny města Velešín.

Prvoligoví nohejbalisté Loko České Budějovice budou v neděli bojovat o další body do soutěže, a to od 10.00 hodin s Českou Skalicí.

autor: čro čb
Spustit audio