V třeboňských lázních spojují lékařskou péči s relaxací

18. červenec 2011

Třeboňské lázně budou hledat nové klienty díky programům medical wellness. I když jsou lázně v Třeboni plně obsazeny až do konce října, hledá jejich vedení další možnosti, jak nalákat klienty, a to hlavně z řad samoplátců.

Důvodem jsou změny v úhradách za lázeňskou léčbu, které plánuje ministerstvo zdravotnictví. Vedení třeboňských lázních si tak chce stálou klientelu zajistit díky nabídce wellness pobytů. Jedním z nich by mělo být také takzvané medical wellness.

O co jde, vysvětluje obchodní ředitelka Lázní Aurora Sabina Kodlová: „Medical wellness je trend přicházející z Ameriky. Přišli tam na to, že spojení zdravého životního stylu pod kontrolou lékařů je přesně to, co dnešní klient žádá. Potřebuje si odpočinout, zhodnotit zdravotní stav, vytyčit nějaký cíl, doporučit procedury a nový životní styl. To my v Třeboni umíme, protože máme lékaře specialisty, fyzioterapeuty, nabízíme široké spektrum procedur, je tu klid, atd. To je cesta, jak lékařskou vědu přizpůsobit na wellness, na odpočinek, na relaxaci.“

V současné době se může v třeboňských lázních zároveň léčit až 1600 klientů a to také díky ubytovacím kapacitám, které v docházkové vzdálenosti od lázní nabízí soukromí ubytovatelé.

I tak ale musí vedení lázní ročně odmítnou stovky zájemců o léčbu. V polovině devadesátých let byly počty odmítnutých mnohem vyšší - pohybovaly kolem 5,5 tisíce.

autor: hoch
Spustit audio