V táborském Tescu najde práci 200 lidí

26. srpen 2004

Kolem 200 pracovních míst vytvoří v Táboře britský obchodní řetězec Tesco, který hodlá v tomto městě počátkem prosince otevřít svůj 19. hypermarket v České republice.

Novinářům to tento týden sdělili představitelé společnosti Tesco Stores ČR. Ke konci července bylo v okrese Tábor bez práce 3354 lidí, což znamenalo 6,3procentní míru nezaměstnanosti. Úřady práce měly v té době v okrese k dispozici asi 590 volných pracovních míst.

"Nábor samozřejmě znamená oživení pracovního trhu. V evidenci nezaměstnaných máme asi 240 prodavačů a prodavaček, u dalších lidí je možná rekvalifikace. Ale v Táboře budou brzy otevřeny i nové obchodní domy Baumax, Lidl a Dvořák, což znamená dalších asi 300 pracovních míst. Může tak nastat i relativní nedostatek některých profesí," řekl ČTK ředitel Úřadu práce v Táboře Jiří Berkovský. Pro nový hypermarket Tesco oficiálně otevřelo náborové středisko ve Světlogorské ulici na táborském sídlišti Nad Lužnicí. Podle ředitele hypermarketu Richarda Kašpara je zájem jak o pracovníky na plný úvazek, tak třeba i o maminky s dětmi či studenty a další, kteří budou preferovat poloviční či zkrácený pracovní úvazek.

Hypermarket Tesco bude v Táboře stát u nejrušnější komunikace ve městě v sousedství Kauflandu a dalších obchodních center. Na výpadovce na Veselí nad Lužnicí a České Budějovice pokračují práce na rozšíření vozovky a vybudování dalších dvou kruhových objezdů, které by měly zabránit dopravním kolapsům. Tesco Stores ČR, která je pátou největší obchodní firmou v České republice, vstoupila na tuzemský trh v roce 1996. Nyní zde provozuje šest obchodních domů a 16 hypermarketů. Zaměstnává v nich kolem 8000 lidí.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio