V Písku možná vznikne nové aquacentrum

4. březen 2005

V Písku by mohlo vzniknout nové aquacentrum. Kapacita současného plaveckého stadionu je totiž nedostatečná a s rozšířením o vodní atrakce kvůli umístění nesouhlasí památkáři. Radní na svém čtvrtečním zasedání odsouhlasili zhotovení studie proveditelnosti aquacentra, řekl dnes novinářům místostarosta Písku Miroslav Sládek.

Město původně zvažovalo čtyři varianty, jak ve městě rozšířit nabídku pro milovníky vodních sportů. Buď zachovat současný areál a jen ho udržovat, nebo venkovní bazén zkrátit a na ušetřeném místě vybudovat tobogán a vodní atrakce, či postavit zcela nový vodní svět na jiném místě. Čtvrtá možnost kombinovala provoz starého areálu a vytvoření nového. Vedení města se nakonec přiklonilo k variantě vybudovat zcela nové aquacentrum. Rada tedy nechala zadat studii, aby zjistila, nakolik je záměr realizovatelný a jaké má výhody či nevýhody. Studie také rozhodne, zda do výstavby investuje město či soukromý subjekt.

Budoucí analýza má také najít vhodné umístění areálu. "Mluví se buď o zelené louce někde za městem, kde by bylo vhodné kapacitní parkoviště, či o využití některých objektů, ze kterých by se restrukturalizací průmyslu mohly stát opuštěné prostory," řekl Sládek. Město podle něj například vnímá problematiku firmy Jitex. Pokud by se podnik dostal do neřešitelné krize, jeho objekt by podle Sládka ideálně vyhovoval záměrům výstavby. "Strategicky je to dobré místo, protože je tam okamžitá napojitelnost na řeku," řekl Sládek. Podle něj je podobné využití objektu jen jednou z předběžných variant a o problémech Jitexu odmítl spekulovat.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio