V Českých Budějovicích začíná 17. ročník výstavy Mobil salon

3. duben 2009

Na Výstavišti České Budějovice dnes začne 17. ročník výstavy Mobil salon, který potrvá až do neděle. Výstava s podtitulem Cestujeme, jezdíme, létáme tradičně na jaře zahajuje přehlídku významných akcí.

Tradičně tu bude k vidění především řada vozidel, ale také exponáty spojené například s cestováním a sportováním nejen po zemi, ale také ve vzduchu nebo na vodě. Své místo tu tradičně budou mít i složky Integrovaného záchranného systému.

Podle ředitelky výstaviště Marcely Payerové současná ekonomická krize výstavu výrazně nepoznamená. 69 vystavovatelů zaplní plochu srovnatelnou s loňským rokem. V roce 2008 se na českobudějovickém výstavišti prezentovalo jen o 6 subjektů více.

"Možná finančně to nebude tak silná výstava, protože i některým klientům jsme přistoupili i na ceny dohodou, ale s obsazením značek a rozsahem výstavy jsme velmi spokojeni. Chápeme, že doba není jednoduchá a že budeme muset vždy hledat nějaký kompromis tak, aby obě strany byly spokojeny. Mnoho malých českých firem potřebuje svůj produkt někde uplatnit a u nás to uplatnění nachází," dodala Payerová.

Ředitelka výstaviště Marcela Payerová také prozradila něco málo z novinek letošního ročníku: "Chtěla bych upozornit na biketrial show Josefa Bigase, která se u pavilonu B1 bude předvádět každý den výstavy. Další příjemnou atrakcí bude tandemový seskok parašutistů o víkendu kolem 12.30, který upozorní na další služby poskytované návštěvníkům."

Spustit audio