V 91 letech tancovala valčík s mistrem. Přání splnila Ježíškova vnoučata

2. leden 2018

Zatančit si s tanečním mistrem, to byl sen jednadevadesátileté paní Věry. Přání splnila Ježíškova vnoučata. Za seniorkou, která žije v Domově Matky Vojtěchy v Prachaticích, přijel taneční mistr a mladí tanečníci z Vimperka.

„Známe dobře tanečního mistra Tomáše Gaudníka z Vimperka. Rozhodli jsme se proto, že se přání pokusíme splnit,“ přibližuje Jitka Kabourková ze spolku Vimperk žije, který prostřednictvím projektu Českého rozhlasu velké přání splnil.

Hlavní bylo celou akci domluvit. „Nepřipravovali jsme se, abychom s paní tanec zvládli, ale hlavně se domlouvali mladí tanečníci, aby přijeli, zatančili a pobavili všechny přítomné,“ vysvětluje Tomáš Gaudník.

„Chtěli jsme, aby si to užili všichni, co jsou tady. Paní Věrka měla to privilegium, že si mohla zatančit se mnou jako tanečním mistrem,“ dodává.

Paní Věra podle něj váhala, zda zvolit valčík, nebo tango. „Čistě nedemokraticky jsem řekl, že to bude valčík. Doufal jsem, že to bude lepší a bylo to skvělé,“ líčí s radostí v hlase Tomáš Gaudník.

Seniorka podle něj tancovala krásně a docela ho prý i prohnala. „Ano, prohnala mě. Vydržela tancovat docela dlouho, až jsem se divil. Čekal jsem, že bude brzy unavená a vůbec ne,“ popisuje taneční mistr.

„Bylo to pěkné, ale měla jsem z toho strach. Valčík jsem měla ráda,“ uzavírá nadšená paní Věra s tím, že si díky Ježíškovým vnoučatům připadala jako ve snu.

Ježíškova vnoučata ze spolku Vimperk žije ale potěšila více lidí. „Všichni klienti, kteří se tanečního odpoledne zúčastnili, si to užili. Mohli vidět, jak tančí mladí, ale i to, že jejich vrstevník dokáže zatančit krásně valčík. Otočky vlevo, vpravo, bez jakéhokoli problému. Myslím, že to dojalo nás všechny,“ dodává Jitka Kabourková.

autor: Václav Malina
Spustit audio