Účastníci exhibice bavili diváky

7. květen 2003

Množství netradičních herních situací a dokonce i svlékání dresů viděli diváci v úterní volejbalové exhibici v Českých Budějovicích. Na palubovce Jihostroje se představily v zápasech mužů i žen výběry domácí extraligy a hráčů i hráček ze zahraničí. V ženském měření sil vyhrály legionářky 2:1 na sety.

I když některé reprezentantky se ze studijních či klubových důvodů omluvily, v odlehčené atmosféře byly k vidění zajímavé situace: například samotní trenéři na podání, na jedné polovině hřiště místo tradiční šestice dvě nebo až deset hráček. Nejvíc hlediště aplaudovalo, když volejbalistky odhodily dres a nastoupily jen ve spodním prádle. "Taková exhibice je pro nás hlavně zábava a uvolnění," uvítala akci členka mistrovského týmu z Brna Marika Těknědžjanová. Její spoluhráčka Helena Horká převzala po skončení exhibice cenu pro vítězku ankety fanoušků o Hvězdu extraligy. V anketě pořádané volejbalovými odborníky a novináři vyhrála již v únoru Marcela Ritschelová z italského týmu Jesi, jenže stejně jako další dvojnásobná medailistka z mistrovství Evropy Eva Štěpančíková ještě zůstala v Itálii. "Právě nešťastně zvolený termín je podle mě jediným problémem exhibice. Nemohly přijet ani z Francie Bucková se Sieglovou a z Německa dalších šest holek, které ještě ligu hrají," zalitoval reprezentační trenér Stanislav Mitáč. On sám se objevil na palubovce výběru legionářek při podání, když zaskakoval Nejezchlebovou. Jeho kolega z týmu extraligy Jiří Teplý zase sledoval, jak jeho hráčky na dvě výměny shodily dresy. Šest stovek fanoušků se však v hledišti dobře bavily a zejména měly možnost vidět špičkový ženský volejbal, který se v Českých Budějovicích nehraje.

Rozesmát publikum se několikrát povedlo i aktérům mužské exhibice. Trenéři Pommer a Licek na lavičce hráčů, kteří se živí na domácích palubovkách, si například po prvním vyhraném setu zapálili populární vítězný doutník. Šestka extraligy se zase hromadně sesypala na hlavního rozhodčího Popadince a chtěla ho setřást z kůlu, jeho pomocnice Záhorcová zase po kritice od kouče krajánků Řeřábka sundala píšťalku a chtěla odejít. Vítězství v těsném utkání nakonec slavili hráči z extraligy, kteří porazili kolegy z evropských lig 2:1 na sety.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio