Třeboňští studenti vyhlásili stávkovou pohotovost. Nechtějí radní z KSČM

12. listopad 2012

Protesty proti obsazení pozice krajské radní pro školství a kulturu představitelkou komunistické strany pokračují.

Prvním protestním krokem byla petice, iniciovaná třeboňským učitelem Martinem Rosochou, kterou do této chvíle podepsalo téměř 4000 lidí. Studenti třeboňského gymnázia se k protestům přidali vyhlášením stávkové pohotovosti.

Jeden z prvních, kdo petici podepsal, je člen stávkového výboru Dominik Hořejší. „Když už za námi stálo více než dva a půl tisíce lidí, řekli jsme si, že je třeba udělat něco více. Že bychom měli vyhlásit stávkovou pohotovost a donutit lidi, aby se zamysleli nad tím, co se tu děje. Podle našeho názoru by demokratická strana, která vyhraje volby a je za ní umístěna strana totalitní, měla raději obětovat část svého volebního programu pro zachování demokracie, než aby se raději spojila s komunistickou stranou, která jí bude přikyvovat,“ uvedl Hořejší.

Ke stávkové pohotovosti se na sociálních sítí i přímo při jejím vyhlášení v aule třeboňského gymnázia přihlásili desítky studentů. Proti koalici s komunisty a obsazení resortu školství a kultury představitelkou komunistické strany také protestuje třeboňský učitel Martin Rosocha peticí, kterou podepsalo více než 3 500 lidí.

Petici podepsala i řada známých osobností, například rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer nebo senátor Jiří Šesták.

autor: pfr
Spustit audio