Tipy do kuchyně: Co dělat, aby vajíčka zůstala déle čerstvá nebo jak zachránit sražený krém

Největší audioportál na českém internetu

Vajíčkům můžete prodloužit životnost malým trikem | Foto: Unsplash, CC0 1.0

Tipy do kuchyně: Co dělat, aby vajíčka zůstala déle čerstvá nebo jak zachránit sražený krém

Vejce mají určitou životnost, vy ji ale můžete malým trikem prodloužit. Tmavou jíšku můžete připravit i bez tuku a Iva Hüttnerová poradí, co dělat, když se vám srazil krém.

  • Vajíčka zůstanou déle čerstvá, když jejich skořápku potřete lehkou vrstvou oleje.
  • Chcete mít kuře upečené dozlatova a s křupavou kůrkou? Potírejte ho při pečení mlékem s kouskem rozpuštěného másla nebo pivem s trochou medu.
  • Na zahušťování tmavých omáček potřebujete tmavou jíšku. Připravíte ji jednoduše a navíc bez tuku. Stačí mouku nasypat na plech a při nízké teplotě opékat dozlatova.
  • Játra na knedlíčky nemusíte zdlouhavě škrabat nožem. Můžete je jednoduše nastrouhat ještě zmrazená na hrubším struhadle.
  • A sražený krém zachráníte, když ho budete pomalu zahřívat nad vodní lázní a šlehat metlou tak dlouho, dokud nebude zase krásně hladký a bez hrudek.
autor: Iva Hüttnerová

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.