Teplárna Písek zvýšila zisk

7. květen 2003

Výnosy a.s. Teplárna Písek dosáhly za první čtvrtletí letošního roku 87,53 milionu korun a proti stejnému období roku 2002 se zvýšily téměř o 27 milionů.

Zatímco loni činil zisk za první tři měsíce roku asi 15 milionů korun, letos enormně vzrostl na 39,57 milionu. ČTK to řekl ředitel a.s. Teplárna Písek František Sýkora.

"Na růst zisku měly vliv dva faktory. Meziroční zvýšení užitečné dodávky tepla o 23 procent a především změna účtování teplé užitkové vody. Ta se nyní provádí měsíčně, loni to bylo až v ročním vyúčtování," vysvětlil Sýkora. Písecký dodavatel tepla a elektrické energie loni investoval kolem 20 milionů korun, letos objem investic vzroste asi na 24 milionů. Jejich hlavní část bude po loňských povodních směřovat do pronajatého majetku. Opravy si vyžádají například sekundární rozvody v zaplavených objektech. Základní kapitál Teplárny Písek, jejímž majoritním vlastníkem je město Písek, činí 190,93 milionu korun. Společnost, která má více než 160 odběratelů a vytápí přes 6600 bytů, vznikla 1. ledna 1994 vyčleněním z a.s. Jihočeská energetika.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio