Syndikát jihočeských novinářů hledá osobnost roku

29. červen 2005

Syndikát jihočeských novinářů vyhlásí osobnost roku. Do hlasování se může zapojit i veřejnost. Jediným kritériem je, aby to byl člověk, který v daném roce vykonal pro Jihočechy něco pozitivního, řekl novinářům předseda syndikátu Michal Cirmaciu.

Osobnost Jihočeského kraje určí koncem roku sedmičlenná rada syndikátu. Autoři projektu, který v žádném jiném kraji dosud neexistuje, chtějí objevit zajímavé osudy jednotlivců. "Naší snahou je oslovit lidi z veškerých oborů lidské činnosti a najít člověka, který je pro kraj užitečný," uvedl Cirmaciu. Podle něho není cílem srovnávat vědecké obory či politiku například s podnikáním, takže pokud bude zajímavých tipů více, může být vyhlášeno i několik osobností. Jejich věk ani bydliště nejsou pro hlasování rozhodující.

Veřejnost může do října posílat návrhy se jménem kandidáta a oborem, v němž pracuje, a to na adresu Syndikátu jihočeských novinářů, hotel Malý pivovar, Karla IV. č. 8, 370 01 České Budějovice. Deset z nominovaných chce syndikát představit při slavnostním večeru, v jehož závěru se přítomní dozvědí, kdo se stal osobností Jihočeského kraje pro rok 2005.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio