Sušíme nástroje, futrály i oblečení, vzkazují Nezmaři z vypláchnutého koncertu v Černici

Povídání o jednom totálně vypláchnutém koncertu Nezmarů, o poroučení větru, dešti a o slavném zájezdu - vlastně záletu Nezmarů do Kanady.

Sobotní koncert, který měli Nezmaři odehrát čtyři dny před premiérou tohoto dílu Folkového antikvariátu, měla kapela odehrát v Černici poblíž Zlaté Koruny.

„Pro ty, kteří tam nebyli mám vzkaz, že nás to tam spláchlo úplně nevídaně, sušíme nástroje, futrály i oblečení,” uvádí Pavel Zajíc hned zpočátku Folkového antikvariátu. A tento díl tak s písněmi Nezmarů nabízí jako malou náhradu za neodehraný koncert.

A přidává k tomu další příhody související s koncertováním a počasím.

Pořad připravil Pavel Zajíc.

autor: Pavel Zajíc
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.